Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Pentru a închiria un vehicul de la driveXplore Rent-a-Car trebuie să respectați următoarele cerințe: trebuie să aveți cel puțin 21 de ani și un permis de conducere valid de minim un an.

Pentru a semna contractul de închiriere, aveți nevoie de permisul de conducere și de actul de identitate în original.

Rezervare

Puteți face o rezervare prin intermediul aplicației online de rezervări, prin e-mail la [email protected] sau telefonic la +40 755 761 608.

Solicitarea trebuie să includă clasa de vehicul, perioada de închiriere, locul de preluare și predare a vehiculului și numele clientului.

Un agent driveXplore Rent-a-Car va bloca autovehiculul pentru perioada solicitată doar după plata avansului.

Dacă sunteți de acord cu oferta noastră, trebuie să o confirmați în termen de 24h.

În plus pentru a avea o rezervare definitivă solicitam un avans de 100€.

Închiriere

La data, ora și locația stabilite în rezervare, autovehiculul va fi livrat (curățat interior/exterior și cu plinul făcut).

La livrare, se va semna contractul de închiriere, se va completa foaia de predare-primire a autovehiculului și se va efectua plata.

Dacă apare o problemă, puteți să ne sunați oricând, suntem la dispoziția dumneavoastră 24/7.

La data, ora și locația stabilite, vehiculul va fi returnat la fel cum a fost primit (curățat interior/exterior și cu plinul făcut).

Sfârșitul închirierii este consemnat în foaia de predare-primire, se va returna garanția și se va elibera factura (dacă a fost solicitată).

Alte întrebări

Pentru deplasările pe teritoriul României, nu există o limită de kilometri.

Autovehiculul închiriat poate fi condus de titularul contractului și de cel mult trei șoferi adiționali indicați în contract.

Se percep taxe suplimentare de 15€/șofer, pentru fiecare șofer adițional, primul fiind gratuit.

Autovehiculul va fi livrat cu rezervorul plin, iar dumneavoastră aveți obligația de a restitui autovehiculul cu aceeași cantitate de combustibil.

În situația în care dețineţi documente emise în ţări cu o scriere diferită de alfabetul latin sau pentru cele obținute prin conducerea cu volanul pe dreapta (de exemplu: Marea Britanie, India, Australia, Japonia etc.), este obligatoriu să dețineţi un permis internațional de conducere.

Un reprezentant al companiei driveXplore Rent-a-Car vă va aștepta la aeroport pentru preluarea mașinii închiriate.

Contractul de închiriere se semnează la livrare, iar după aceea puteţi prelua mașina imediat. În cazul primei închirieri, trebuie să aveți cu dvs. copii ale actului de identitate și a permisului de conducere. Se percepe o taxă suplimentară de 15€/drum pentru transferul la aeroport.

Dacă restituirea autovehiculului depășeşte ora limită specificată în contract, clientul va fi supus unei taxe suplimentare de 3€/oră, conform tarifului specificat în contract.

În cazul în care doriți să prelungiți durata de închiriere, trebuie să contactați reprezentanții noștri cu cel puțin 24h înainte de data expirării contractului.

Dacă mașina este disponibilă, se va încheia un act adițional de prelungire și se va achita noua perioadă de închiriere.

Pe toată durata închirierii, reprezentanții companiei driveXplore vă stau la dispoziție. Dacă apar probleme, primul pas este să ne contactați imediat. Datele de contact sunt disponibile pe contractul de închiriere auto. Reprezentanții noștri vă vor oferi asistența necesară.

În caz de defectiune tehnică, puteți beneficia de asistență rutieră non-stop și, dacă este necesar, veți primi o altă mașină. În caz de accident, clientul trebuie să obțină și să ofere companiei driveXplore Rent-a-Car copii ale actelor persoanelor implicate (poliță de asigurare RCA, carte de identitate, permis de conducere, certificat de înmatriculare), raportul poliției sau constatarea amiabilă. Dacă participanții sunt străini, va trebui să se efectueze o anchetă la fața locului și să se anexeze raportul poliției.

În scopul asigurării unei colaborări eficiente și a garantării siguranței este important să subliniem că momentan nu este permisă părăsirea teritoriului României cu un autoturism închiriat.